Varázsold nyáriassá az otthonod

Néhány dekorációs ötlettel átöltöztetheted az otthonod nyárias köntösbe. Gondoljuk végig mi az, amiről a nyár jut eszünkbe, mitől éreznénk a kánikulában magunkat. Nincsenek bombabiztos ötletek, hiszen mind mások vagyunk többféle lakással, de vannak olyan szimbólumok és színek, amik mindenképp a nyarat hozzák az otthonunkba. Ilyenek például a nap, a homok, a vitorlások és az elmaradhatatlan vakáció. De ne feledkezzünk meg a virágokról és a gyümölcs mintákról sem, amik megszépítik a kertet és a teraszt.


Napfény

Vigyük bele az enteriőrbe a sárga színt és a nap különféle árnyalatait. A napsárga falak nagyon látványosak és üde érzést keltenek. Ha a fal túl nagy falat lenne számunkra játszhatunk a textíliákkal, egy szép szőnyeg vagy egy sárga árnyalatú függöny biztos siker.

Nagypolgári lakás

Remek példa a sárga fal mennyire világosítja a teret. Ebben az Újlipótvárosban található 122 négyzetméteres nagypolgári lakásban a sötét színű bútorokat és a padlót a napsárga fallal világosították. Emellett számos növényt is elhelyeztek a lakás különböző pontjaira, amik hűsitik a levegőt.

Víz

A víz csodás kék színét megidézni az otthonunkban nem egyszerű, hiszen rengeteg árnyalatban megjelenik a természetben. A szürkéskéktől kezdve az azúrkékig mind lenyűgöző. Ha a vízparti hangulatot akarjuk megteremteni az otthonunkban, akkor olyan berendezési tárgyakat és kiegészítőket kell keresnünk, amik felidézik a vízparti emlékeket. Mint a kék-fehér csíkok, piros textilek, kötelek, horgonyok – mindegyikről a vízpartra asszociálunk, használd ezeket az elemeket bátran.

Petőfi tó melletti ház

Valljuk be a legjobb úgy becsempészni a vizet, ha a házunk egy vízpartok helyezkedik el. Pont, mint ennél a dunavarsányi borovi fenyőből készült háznál, ami közvetlenül a Petőfi tó mellett helyezkedik el. Lehetőség van horgászatra is, ami az egyik legkedveltebb nyári elfoglaltság.

Virágok

Helyezzünk el a lakás különböző pontjaira frissítő növényeket. A virágok nemcsak szépek, de frissítik is a levegőt és ne felejtsük el, hogy békésebbé és élénkebbé teszik az otthonod. Ha idén nem utazol a trópusokra, hozz trópusi életérzést a nappalidba néhány jól megválasztott növénnyel.

Vakáció

A vakációk emlékeit az otthonunkba csempészhetjük képekkel, emléktárgyakkal, képeslapokkal. Tölts minél több időt a szabadban, előny, ha van kerted, ha teraszod van akkor pedig ott tudod berendezni a saját kis oázisod. A saját medence is óriási áldás a hőségben, a gyerekek és felnőttek egyaránt imádják a hűsítő csobbanást. A kinti pihenő szigetet is feldíszítheted néhány aprósággal, amik a hangulatért felelnek. Legyenek lampionok, égősorok és minden olyan, amitől kellemesen érzed magad.

Medencés családi ház

Halásziban található ez a lenyűgöző medencés családi ház, ahol biztosan öröm lehet a vakáció. A parkosított kertben óriási fedett teraszon hűsölhetünk, ahol egy medencét és jakuzzit is elhelyeztek.

Hozzászólások