Tippek árnyékolásra a hőség ellen

Megérkezett az igazi nyár és ezzel a kánikula, ilyenkor igyekszünk minél jobban megelőzni az otthonunk átmelegedését. Ha van klímánk az fél siker, de klímán kívül is van több megoldás, ilyen például az árnyékolástechnika, a napvédelem, amivel csökkenthetjük, lassíthatjuk a házunk hőmérsékletének emelkedését. A tradicionális árnyékolók, kiválóan alkalmasak régi és modern családi házak, társasházak, üzemépületek vagy irodák árnyékolására és védelmére. Cikkünkben az otthonunk belső árnyékolására alkalmas árnyékolókat vettük számba.


Zsalugáter

Ha szeretnénk házunkat, otthonunkat stílusosan árnyékolni, akkor a zsalugáter erre kiválóan alkalmas. A zsalugáterek már évszázadok óta használt és népszerű árnyékolók, amelyek nemcsak praktikusak, de öltöztetik is az épületet. A zsaluk nagy előnye még a hatékonyságon felül az egyszerű kezelhetőség.  A romantikus hangulatú otthonhoz nélkülözhetetlen kiegészítő. A zsalu a fa természetességével vesz le a lábunkról és többféle változatban beszerezhető. Vásárolhatunk belőle antik darabot kedvező áron, vagy újat melyből ma már széles választékban válogathatunk kedvünkre. A zsalugáter lehet egy szárnyú vagy kér szárnyú változat is.

Redőny

A redőny talán az egyik legelterjedtebb és legstrapabíróbb árnyékoló. Nyáron óv a napfénytől, télen tartja otthonunk melegét. Anyagát tekintve készülhet műanyagból, melynek ára kedvezőbb, illetve alumíniumból, ami időtállóbb változat, viszont árban is magasabb értéket képvisel.  A redőny előnye még a biztonsági védelem, egy műanyag vagy akár alumínium redőnnyel, lakásunkban megakadályozhatjuk az esetleges betöréseket és a kíváncsiskodó tekinteteket is kívül hagyhatjuk. Ebben a nagyon hangulatos dányi családi házban is redőnnyel védekeznek a hőség ellen.

Dányi családi ház

Függöny

A függöny a legsokoldalúbban használható árnyékoló, esztétikában verhetetlen, számtalan variációja létezik, teljesen az igényeinknek megfelelően kombinálhatjuk. A textíliák kiválasztásánál törekedjünk az otthonunkhoz harmonizáló változatot megtalálni. A függöny árak széles körben mozognak, pár ezer forinttól a csillagos égig találhatunk megfelelőt. Remek példa ez a XXII. kerületben található, panorámás családi ház, amiben a függöny harmonizál a lakberendezés színeivel és összhangban van a berendezéssel.

Panorámás családi ház a XXII. kerületben

Roló

Nagyanyáink árnyékolója, a vászonroló újra fénykorát éli, sokféle változatban, különféle anyagból, méretben találhatunk. A vászonroló előnye, hogy bárhova felszerelhető, praktikus és hangulatos árnyékoló. Megkülönböztethetünk kézi mozgatású és elemes rolót, amit kapcsoló segítségével irányíthatunk. Színválasztékban széles skálán mozog a beszerezhetősége, a könnyű használat mellett a másik előnye, hogy nem foglal helyet sem a belső, sem külső térben.

Reluxa

A reluxa korunk igényeit figyelembe véve, képes volt megújulni és korszerűbb típusokkal megjelenni a piacon. Éppen emiatt a mai reluxák többsége nem csak masszív és tartós, hanem mindezen túl a dizájn és az igényesség tekintetében is képes illeszkedni bármelyik lakáshoz, hiszen többféle színben, méretben és kialakításban is elérhetők.  Szerkesztőségi kedvenc a fából készült kivitel, ami tökéletesen illeszkedik a nyílászáróhoz és kiváló fényzárással rendelkezik. Reluxát már párezer forinttól vásárolhatunk, árban verhetetlen.

Külső napellenző

A külső napellenző egy olyan megoldás, mely árnyékol, mégis beenged valamennyi fényt és a házunkat esztétikusan dekorálja. Családi házat esetén tökéletes megoldás lehet az ablaknapellenző, melynek színeit a ház homlokzatához választhatjuk.

Hozzászólások