Szuper lehetőség a mobilház

A mobilházak népszerűsége folyamatosan növekszik hazánkban is, így egyre többen használják nyaralónak, illetve hétvégi háznak, irodának és akár lakóingatlannak is.


Ennek oka, hogy az ár érték arányban kedvező, valamint a felhasználhatósága széleskörű. A mobilházak ára nagyon kedvező, egy újonnan épített nyaraló a töredékébe kerül. Kiválóan alkalmas lehet a telepítése olyan területekre, amelyek ártérben helyezkednek el.

Mobilház

Kiknek szuper lehetőség?

  • Akik szeretnének mobilak maradni és esetleg a későbbiekben az otthonukat magukkal vinni egy másik településre.

  • Akik vidékről költöznek a nagyvárosok közelébe és szeretnének kialakítani egy családi fészket, de nem szeretnének drága hitelt és hosszas építkezést felvállalni.

  • Kreatív, vállalkozó fiatalok részére, akiknek az idő pénz.

  • Akik üzleti céllal gyors, praktikus és kedvező megoldást keresnek (nyaraltatás, üzlet, iroda).

  • vagy szimplán, rendelkeznek egy telekkel, melyre olcsó kivitelezésű lakrészt szeretnének telepíteni.

Hitelt, CSOK-ot, állami támogatást, lakástakarékot abban az esetben lehet csak felvenni rá, ha engedélyes tervdokumentációval látjuk el. A Földhivatalban rögzítésre kerül, így mobilitását elveszíti, a továbbiakban nem lehet mozgatni, viszont hitelképes, és így minden ingatlancélú támogatás igénybe vehető. A "hordozható" mobilház nem szolgálhat fedezetként egyik pénzintézetnél sem, így építési hitelre, lakáshitelre nem vásárolható meg egyik banknál sem.

A mobilházak telepítése engedélyköteles. Célszerű a vásárlás előtt tájékozódni a helyileg illetékes építésügyi hatóságnál. Addig ne vásároljon mobilházat, míg ezt nem tisztázta.

Szigetszentmiklós kertvárosi részén kínálják eladásra ezt a négy évszakos, country stílusú mobilházat. A mobilház 35nm lakótérrel rendelkezik, van benne két háló, nappali, konyha, fürdő. Ha olcsó és azonnal költözhető megoldást keresünk igazi főnyeremény.

Eladó mobilház Szigetszentmiklóson

Ezek a házak középúton helyezkednek el a lakókocsik és a könnyűszerkezetes házak között. A kempingekben egyre népszerűbbek, mivel jóval kényelmesebbek a lakókocsiknál, de a faházaknál mobilabbak, könnyen átszállíthatók akár egy másik kempingbe. Ezek a házak nagyon hasonlítanak a könnyűszerkezetes házakhoz, a többségük fém vagy favázas hőszigetelt szendvicsszerkezetűek. Kívülről lehet fa vagy fém borításuk, belül gipszkarton vagy fa, mely festhető, tapétázható. A két réteg között 5-20 cm vastag hőszigetelés található (gyártmánytól függően).

Az alábbi mobilházat egy családi ház töredékéért megvásárolhatjuk, számos extrával. Alapterülete 36nm, ami egy fiatal párnak vagy egy egyedülálló személynek tökéletes. Kinézetét tekintve nagyon modern és fiatalos.

Mobilház Budapest XII. kerületben

Egy mobilház akár kiváló üzleti befektetés is lehet. Például vásárolunk egy mobilházat, melyet valamelyik üdülő kempingbe telepítünk, majd a saját nyaralási időnkön kívül bérbe is adhatjuk. A sokkal kényelmesebb belső miatt magasabb árat kérhetünk, mint egy telepített lakókocsi esetén. Mivel a házak mobilak, szükség esetén másik üdülőhelyre költöztethetők, akár szezononként is. Ezen kívül nem elhanyagolható szempont, hogy ha csak a saját családunk nyaraltatására szánjuk, akkor minden évben máshol nyaralhatunk, akár egy egész nyáron át.

Forrás: Pinterest

 

Hozzászólások