Romantikus nádtetős házak

A nádtetős házak bája reméljük, hogy sosem fog megkopni. Egy ilyen házat birtokolni, vagy akár csak bérelni egy nyaralás erejéig, már-már kiváltságos dolog. Ezeket a házakat körüllengi egy csak rájuk jellemző hangulat, béke, romantika, a vidék igazi bája.


A nyári szezon közeledtével mi is eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen lehet a fáradalmakat egy ilyen helyen kipihenni, ezért körbenéztünk a piacon, hogy milyen áron és milyen feltételekkel lehet valódi nádtetős házunk. Olyan házakat kerestünk, ahol a nádtetőn túl a környezet és a belső terek kialakítása is ennek az egyedi hangulatnak a megteremtéséért van, több házban láthatjuk, hogy bátran használják a bontott téglát, a faanyagokat és sűrűn előfordul kandalló vagy cserépkályha is. Természtesen a legtöbb ilyen ház a Balaton környékén épült, de találunk azért az ország más vidékein is egyet-egyet.

2011-ben épült nádtetős vályogház Kecskeméten

Kecskeméti nádtetős családi ház

Meglepő módon ez a ház mindössze 8 évvel ezelőtt épült, mégis odafigyeltek rá, hogy magában hordozza a nádtetős házak legtöbb stílusjegyét. Kívülről is nagyon mutatós a fagerendákkal és a verandával, de a belső térben is ugyanez a vidéki romantikus hangulat uralkodik. Sok a fa részlet, a konyhát a nappalitól egy téglafallal választották el, és persze nem lehet nem megemlíteni a fantasztikus cserépkályhát a nappali közepén. Az alapterülete 167 m2, 3 és fél szoba, valamint 2 fürdőszoba került kialakításra, így tágas családi otthon válhat belőle.

Vidéki hangulat Üllőn

Üllői nádtetős családi ház

Aki a főváros közelében keresi a vidéki hangulatot, annak is találtunk egy lehetőséget, nem is akármilyet! Üllőn található ez az igazi karakterrel rendelkező, hatalmas nádtetős ház. A ház körül található udvar is nagyon hangulatos, kiegészítve a kis tavacskával, azonban bentre megérkezve is olyan részleteket láthatunk, amit kevés ilyen házban. A konyha egyedi kialakítása és az étkezősarokkal összekötött hatalmas kályha a mi két kedvencünk, de a galériás felső szint is igazi különleges.


Mesebeli házikó Nyíregyházához közel

Nádtetős házikó Nyíregyházához közel

Nyíregyházától nem messze, mindössze 12 km-re épült ez a nádtetős ház Nagycserkeszen. A 3 hálószobás, 2 fürdőszobás 135 m2 ház igazi bája a mesebeli kertben rejlik. Az 1,1 hektáros területen buja növényzet és egy halastó is elterül, csodás parkosított környezettel várja új lakóit.


Minden igényt kielégítő nádtetős ház a Balatontól nem messze

Balaton közeli nádtetős családi ház

A Balaton partjától mindössze 9 km-re található ez a lélegzetelállító ház, minden lehetséges luxussal felszerelve. Hatalmas ablakok, aminek köszönhetően fényárban úszik a ház legnagyobb része, csodás, hatalmas kert, aminek a végén egy patak is csordogál és ha ez még kevés lenne, szauna, medence és egy dupla garázs is épült a házhoz. 7 szobájával kényelmesen fogadhatunk vendégeket, akár befektetésnek is kiváló.


Tihanyi álomház

Tihanyi álomház

Egy nádtetős házakkal foglalkozó listából természetesen nem maradhat ki Tihany sem, ahol számos ilyen elbűvölő ház található. Az árszínvonal igazodik a lokációhoz, ezt a háromszintes (alagsor, földszint és emelet), 240 m2-es házat 118 millió Ft-ért árulják. A belső terekben inkább a modern stílus uralkodik, a kert tágas és rendezett.

Hozzászólások