Otthonról dolgozol? – a tökéletes dolgozószoba kialakítása

A jelen veszélyhelyzet alatt sokan otthonról home office-ban dolgoznak. Az otthoni munkavégzés lehet nagyon kényelmes, de a kedvezőtlen feltételekkel meggyűlhet a bajunk. A lényeg, hogy legyen egy nyugodt sarok, ahol egyedül lehetünk a gondolatainkkal, az a legjobb, ha egy külön helyiséget tudunk kialakítani a dolgozószobának, de amennyiben ez nem lehetséges egy nyugodt zug is megteszi.


A tökéletes gyerekszoba kialakítása után a kiváló dolgozószobához adunk tippeket.

Nézzük mire kell odafigyelni a dolgozószoba kialakításánál.

Tökéletes dolgozószoba

Legyen világos!

A dolgozószoba vagy dolgozósarok csak a te birodalmad, ezért a saját ízlésvilágod tükrözi. részesítsd előnyben a világos, üde színeket, azok segítenek egész nap éberen koncentrálni, és inspirálóan hathatnak rád. Igyekezz az ablakhoz közel elhelyezni az asztalod, hogy a legtöbb ideig álljon természetes fény a rendelkezésedre.

Legyen kényelmes!

A kényelem nagyon fontos hiszen, ha rendszeresen ülő munkát végzünk, elengedhetetlen egy kényelmes szék. Számtalan ülő alkalmatosság közül válogathatunk, a lényeg, hogy valóban kényelmünket és kedvező testtartásunkat szolgálja!


Eladó ikerház Budapest II. kerületben - Dolgozószoba

Ebben a II. kerületben lévő kertes ikerházban a dolgozószobát szellősen és tágasan alakították ki, így munka közben kinyújtózhat, aki itt dolgozik.

Legyen rendezett!

A helyiségben tarts rendet, és lehetőség szerint ne zsúfold túl. Egy szellős, hangulatos helyen jobban fogod érezni magad és inspirálóbb ötletekkel állhatsz elő.  Jól esik néha felállni és járni egy kört a szobában. Több lakberendezési üzletben lehet már állítható magasságú asztalt vásárolni, ami mellett akár állva is dolgozhatunk.

Legyen inspiráló!

Akármilyen foglalkozásunk is van, fontos lehet számunkra, hogy inspiráló légkörben végezzük munkánkat és  motiváló eszközökkel vegyük körbe magunkat. Egy színes asztal, pár fotó a falon, egy bohókás ceruza vagy füzet és máris szárnyakat ad a munkához. A tökéletesség a részletekben rejlik.

Legyen tökéletes!

A dolgozó szobánk akkor lesz tökéletes és jó hangulatú, ha minden bútor és kiegészítő harmóniában áll egymással. A megfelelő megvilágítással is sokat nyerünk. Olyan bútorelemeket válasszunk, amik pont kézre esnek számunkra. Mindemellett pedig örömmel dolgozzunk ebben a szobában, így könnyebben megy majd a munka is.


Hozzászólások