2021.06.17. #tippektrükkök #lakberendezés

Milyen egy jó terasz?

Milyen egy jó terasz?

A terasz az otthonunk azon része, amelyet ha a számunkra legmegfelelőbben alakítunk ki, biztosan gyakran látogatott része lesz az otthonunknak. Akárcsak a nappali, a terasz is megfelelő helyszín lehet a vendégek fogadására vagy arra, hogy egy nehéz nap után a friss levegőn pihenjük ki a fáradalmakat.


Egy teraszt tavasszal, nyáron és ősszel is ki tudunk használni, vagyis minden évszakban a tél kivételével, amikor is inkább bentről a meleg szobából figyeljük a havas tájat. Ettől függetlenül minden évszakban van szépsége egy jól kialakított verandának.

Azzal, hogy végre megérkezett a nyár, a meleg hosszú nappalokat szívesebben töltjük a szabad levegőn, hiszen a nyár a kertben és a teraszon töltött napokról szól. Arról nem is beszélve, hogy mennyi felejthetetlen pillanatot tud nyújtani számunkra. Összegyűjtöttünk öt kertkapcsos teraszt amelyek láthatóan tökéletes helyszínek egy családi összejövetelre, kikapcsolódásra és pihenésre egyaránt.

Nézzük is őket:

Minimál stílusú családi ház

Kaposvár nyugati városrészében rejtőzik ez a kétszintes minimál stílusú családi ház. Ennek az igényes kivitelezésű ingatlannak, a teraszára is nagy figyelmet fordítottak, valamint egy kinti medencét is elhelyeztek, hogy megfelelő komfortot nyújtson.

Panorámás luxus lakás

A képen egy az Aranyhegyen fekvő panorámás luxus lakóház terasza látható. A kilátás szemet gyönyörködtető főleg a panorámás küldtéri medencéből, amely üvegkorláttal és hangulatvilágítással lett felszerelve. Minőségi bútorok és anyagok jellemzik az egész ingatlant.

Egy családi ház kertje Pilisen

Pilis egyik csendes utcájában egy családi ház kertjében fedezhető fel ez a kellemes terasz. A kényelmet napernyő,  puha matracok és párnák biztosítják.

Luxus családi ház Sopronban

Sopronban, a Lővérek kristálytiszta levegőjű erdeihez közel, festői környezetben található ez a 2009-ben épített luxus villa. Az ingatlan minden oldalról rejtve van a kíváncsi szemektől, így a teraszon is megvan a privát szféra. Továbbá egy elektromos árnyékoló is ki lett alakítva a még nagyobb kényelem érdekében. 

Kertkapcsos terasz Vácon

Ez a kép egy Vácon található luxus kategóriás családi ház kertkapcsos teraszáról készült. Árnyékolók fedik a teraszt, ahol kerti bútorok és jakuzzi is megtalálható. A kert és a fedett veranda csendes, nyugalmat árasztó helyszín.

A jó terasz tulajdonságai:

Kényelem, mint fő szempont

A jó terasz mindenek előtt kényelmes. Fontos, hogy a területének a méreteihez  megfelelő bútorokat válasszunk. Ha a kiülőket puha párnákkal és matraccal látjuk el, szinte biztos, hogy a család minden tagja az összes szabad percét a teraszon fogja tölteni. Továbbá a mérete csak egy szám. Ahhoz, hogy kényelmes legyen, nem kell hatalmasnak lenni-e, hiszen egy kisebb méretű verandát is egyszerűen kényelmessé lehet varázsolni. A lényeges az, hogy úgy alakítsuk ki, hogy kielégítse az igényeinket.

Kivitelezés és tervezés

Ha lehetőségünk van arra, hogy mi alakítsuk ki a saját teraszunkat, akkor törekedjünk arra, hogy semmi se legyen összezsúfolva, mindennek legyen elég tere. A legjobb ha már előre tudjuk, hogy mit és hol szeretnénk elhelyezni.

Védekezés a rovarok ellen

A kialakításnál ne felejtsük el, hogy a rovarok esetleg bogarak is zavarhatják a nyugalmunkat. Viszont ennek a megoldására ma már számos lehetőség lézetik. A függöny jól jöhet a rovarok ellen és megannyi kimondottan erre a célra kifejlesztett darab kapható.

Az elhelyezkedés fontossága

Egy terasz kialakításánál alapvető, hogy olyan szempontokat is figyelembe veszünk mint például egy elhelyezkedés. Nagy előny ha lehetőségünk van arra, hogy eldönthetjük, honnan is nyíljon a  teraszunk, erkélyünk. A legjobb ha a nappaliból nyílik, hiszen akkor érhetünk el egy impozáns összképet.

Az árnyékolás elengedhetetlen

Az egyik lényeges szempont szerintünk az, hogy legyen elegendő árnyék. Arra, hogy árnyékoljunk egy teraszt rengeteg lehetőség adott, csak ki kell választanunk a számunkra legszimpatikusabbat. Ilyen lehetőségek lehetnek például az előtetők, napernyők vagy különféle vászon árnyékolók. Viszont arra, hogy az árnyékolást hogyan is végezzük érdemes megkérdezni egy szakembert.

Privát szféra amire mindenkinek szüksége van

Szintén elengedhetetlen megterveznünk, hogy mennyire engedünk betekintést a szomszédoknak vagy az utcán közlekedő embereknek a magán szféránkba. A teraszok többségénél észrevehető, hogy különféle fákkal, növényekkel, sövényekkel vannak körbe kerítve a privát környezet elérése érdekében.

Az egyik legfontosabb szerintünk azonban mégis az, hogy szeressük azt a helyet, ahol a legtöbb időt eltöltjük.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 161 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
2024.04.21. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
A következőkben abban nyújtunk segítséget, hogyan rakj össze egy ingatlanhirdetést, hogy az elérje a célját és meggyőző legyen a potenciális érdeklődőidnek. Tarts velünk!
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
2024.04.06. #tippektrükkök #fenntarthatóság
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
Az utóbbi időben trendi zöldnek lenni. Menő, ha valaki akár csak apróságokkal igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát. A közlekedési mód megváltoztatásán, a szelektív hulladékgyűjtésen kívül is tudsz tenni azért, hogy unokáid még élvezni tudják ennek a gyönyörű bolygónak a kincseit. Például azzal, hogy a környezetre - és az egészségedre - rendkívül ártalmas tisztítószereket zöldre cseréled. Sokan úgy gondolják, hogy ezek pont a természetességük miatt kevésbé hatékonyak, így ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mennyire (nem) jogos ez a fenntartás.
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
2024.03.23. #luxusingatlan #lakberendezés
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
Akit egyszer elkapott a vintage stílus varázsa, azt nem ereszti. A vintage hangulat már jó pár éve hódít, és nagy valószínűséggel még egy darabig népszerű is marad, hiszen sokan szeretik a romantikus otthonokat. A régiesség bája, a virágminta, a felújított, kicsit ütött-kopott bútorok olyan hangulatot árasztanak, amiben könnyű jól érezni magunkat. Ezekben az otthonokban a múlt iránti tisztelet, a kényelem és a lakberendezés iránti szeretet egyszerre fedezhető fel.
Ezeket érdemes átgondolnod, ha gyerekekkel költözöl
2024.03.09. #tippektrükkök
Ezeket érdemes átgondolnod, ha gyerekekkel költözöl
Amennyiben éppen költözésen töröd a fejed, és fontos számodra a gyermeked jövője is, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod a következő cikket!
Hozd otthonod is tavaszi hangulatba - 3 egyszerű dekor ötlet
2024.03.02. #dekor #tippektrükkök
Hozd otthonod is tavaszi hangulatba - 3 egyszerű dekor ötlet
Nyakunkon a húsvét és a tavaszi szünet. Bár még vissza-visszakacsint a tél, ideje búcsút inteni neki. Nem baj, ha egy-egy napon még elkél a meleg téli kabát, öltöztesd otthonod tavaszváró oázissá. Így a lakásba belépve azonnal jobb kedved lesz és talán nem gyűr maga alá a tavaszi fáradtság sem. Mutatunk három nagyon egyszerű dekorációs ötletet, amivel feldobhatod otthonod.
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
2024.02.24. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
Egy praktikusan berendezett konyhában minden kézre esik, nem fájdul meg a hátad a görnyedéstől vagy a szemed a félhomálytól. Egy romantikus vacsora elkészítése bármikor jó ötlet és nem feltétlenül kell órákig a tűzhely mellett állnod vagy utána még hosszasan elpakolnod. Mutatjuk, hogyan tervezd meg a konyhád, hogy öröm legyen benne tüsténkedni.
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
2024.02.17. #lakberendezés #dekor
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
Retro hatású bútorok, halvány és mély színárnyalatok, személyre szabott terek miatt egyre többen rendezik be eszerint az irányzat szerint otthonukat. Modern, fiatalos és komoly, akár üzleties hangulatot is lehet vele teremteni. A különböző korok stílusainak vegyítése szinte korlátlan szabadságot ad. Szinte. Ahhoz, hogy a több eltérő dekoráció, bútor ne keltsen felfordulás érzést, kifinomult stílusérzékkel kell vegyíteni azokat. Ha te is szeretnél trendi eklektikus otthont, mutatunk 4 tippet, amit, ha betartasz, mindenki csodájára fog járni a lakásodnak.
Tiszta légzés otthon: útmutató a levegőminőség javításához
2024.02.03. #tippektrükkök #energiahatékonyság
Tiszta légzés otthon: útmutató a levegőminőség javításához
Az otthoni tiszta levegő nagyon fontos, ezért mutatunk három trükköt és pár hozzájuk tartozó iránymutatást, amiket érdemes betartanod.