2023.11.25. #tippektrükkök

Mivel fűtsünk biztonságosan, olcsón és kevés munkával?

Mivel fűtsünk biztonságosan, olcsón és kevés munkával?

A cserépkályha nemcsak a hagyományos dizájn és a kényelmes otthoni légkör kedvelt eleme, de számos praktikus előnnyel is bír. Egyedülálló hőtartó képességének köszönhetően órákon át sugároz meleget, még a tüzelés befejezte után is, miközben rendkívüli energiahatékonysággal csökkenti a fűtési költségeket. Környezetbarát mivolta a megújuló fűtőanyagok használatával párosul, így kevesebb szén-dioxidot bocsát ki. A cserépkályha nem csak funkcionális, hanem egy igazi dísz is otthonunkban, hiszen egyedi dizájnnal és személyre szabott megjelenéssel harmonizál a lakás bármely részével. Hosszú élettartama és a modern változatokban megtalálható léghűtési opciók csak hab a tortán, tovább emelve ezen régi-új kedvencünk praktikumát és népszerűségét.


Mivel fűtsünk biztonságosan, olcsón és kevés munkával? Ez a mai napig komoly és elkerülhetetlen kérdés legtöbbünk számára. Sok lehetőség közül válogathatunk de vajon melyik a legjobb? A legjobb választás a fatüzelésű cserépkályha lehet. A legújabb cikkünkben bemutatunk néhány gyönyörű cserépkályhát valamint felsoroltunk öt előnyt velük kapcsolatban.

Előnyei:

Biztonságos

A cserépkályhával való tüzelés biztonságos, hiszen  kevésbé baleset- és tűzveszélyes. Nem függ semmilyen vezetékes szolgáltatótól. Sohasem forrósodik túl, emellett jó komfortérzetet biztosít, mivel egyenletesen adja le a hőt az egész helységben.

Több tíz évig használható

Megfelelő használat mellett, rendszeres karbantartással egy ilyen kályha akár 20 évig kitűnően használható marad. Természetesen szorulhat javításra viszont alacsony karbantartási igényű.

Kevesebb idő ráfordítást igényel

A cserépkályha-fűtés munkaigénye csekély, a legtöbb szilárd tüzelésű berendezéshez képest, kevesebb ráfordítást igényel naponta. Egyszer begyújtjuk, egy alkalommal megigazítjuk a tüzet, majd a parázsra rá csukjuk az ajtót. A kályhatest 20 órával később is langyos.

Tartja a meleget

A cserépkályhákban a fűtés addig tart, míg a felmelegedett kályhatest meleg. Ez az időtartam a tűz leégése után legalább 12 óra. Ez azt jelenti, hogy a parázs keletkezése és a következő begyújtás között a kályha még meleg és folyamatosan adja le a hőt az őt körülvevő környezetnek. Ellenben más típusú kazánokkal, amelyek csak addig melegítenek és fűtenek, amíg ég bennük a tűz. Valamint por érzékenység, asztma, allergiás panaszok esetén is előnyös fűtési megoldás lehet.

Környezetbarát és különleges

A cserépkályhával történő tüzelés környezetbarát, mivel kevesebb égéstermék jut ki a környezetbe. Továbbá esztétikailag is meghatározzák otthonunkat. Melegséget, jó hangulatot árasztanak.

Összegyüjtöttünk néhány olyan ingatlant amelyben lehetőség van cserépkályhával fűteni, ráadásul szuperül is mutatnak:

Vecsésen található ez a csodás, cserépkályhával rendelkező családi ház.

elado-csaladi-haz-vecses-krakko-66977001-t6.webp

Ebben a Budapest XXII. kerületben található fedezhető fel ez a különleges kályha. Az ingatlant hatalmas tágas, világos terek jellemzik.

elado-csaladi-haz-budapest-xxii-kerulet-budafok-95210144-t6.webp

Nagykovácsiban található ez a családi ház, ahol a cserépkályha a modern stílushoz is kitűnően passzol.

elado-csaladi-haz-nagykovacsi-96625657-t6.webp

Azon kívül, hogy a cserépkályha meleget ad, nagyon romantikus hangulatot áraszt. Pont mint ebben a Balaton melletti ingatlanban.

elado-csaladi-haz-balatonalmadi-98377928-t6.webp

A nappali éke a cserépkályha ebben a Balatonalmádiban található polgári villában.

elado-csaladi-haz-balatonalmadi-89937639-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 161 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
2024.04.21. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
A következőkben abban nyújtunk segítséget, hogyan rakj össze egy ingatlanhirdetést, hogy az elérje a célját és meggyőző legyen a potenciális érdeklődőidnek. Tarts velünk!
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
2024.04.06. #tippektrükkök #fenntarthatóság
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
Az utóbbi időben trendi zöldnek lenni. Menő, ha valaki akár csak apróságokkal igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát. A közlekedési mód megváltoztatásán, a szelektív hulladékgyűjtésen kívül is tudsz tenni azért, hogy unokáid még élvezni tudják ennek a gyönyörű bolygónak a kincseit. Például azzal, hogy a környezetre - és az egészségedre - rendkívül ártalmas tisztítószereket zöldre cseréled. Sokan úgy gondolják, hogy ezek pont a természetességük miatt kevésbé hatékonyak, így ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mennyire (nem) jogos ez a fenntartás.
Ezeket érdemes átgondolnod, ha gyerekekkel költözöl
2024.03.09. #tippektrükkök
Ezeket érdemes átgondolnod, ha gyerekekkel költözöl
Amennyiben éppen költözésen töröd a fejed, és fontos számodra a gyermeked jövője is, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod a következő cikket!
Hozd otthonod is tavaszi hangulatba - 3 egyszerű dekor ötlet
2024.03.02. #dekor #tippektrükkök
Hozd otthonod is tavaszi hangulatba - 3 egyszerű dekor ötlet
Nyakunkon a húsvét és a tavaszi szünet. Bár még vissza-visszakacsint a tél, ideje búcsút inteni neki. Nem baj, ha egy-egy napon még elkél a meleg téli kabát, öltöztesd otthonod tavaszváró oázissá. Így a lakásba belépve azonnal jobb kedved lesz és talán nem gyűr maga alá a tavaszi fáradtság sem. Mutatunk három nagyon egyszerű dekorációs ötletet, amivel feldobhatod otthonod.
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
2024.02.24. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
Egy praktikusan berendezett konyhában minden kézre esik, nem fájdul meg a hátad a görnyedéstől vagy a szemed a félhomálytól. Egy romantikus vacsora elkészítése bármikor jó ötlet és nem feltétlenül kell órákig a tűzhely mellett állnod vagy utána még hosszasan elpakolnod. Mutatjuk, hogyan tervezd meg a konyhád, hogy öröm legyen benne tüsténkedni.
Tiszta légzés otthon: útmutató a levegőminőség javításához
2024.02.03. #tippektrükkök #energiahatékonyság
Tiszta légzés otthon: útmutató a levegőminőség javításához
Az otthoni tiszta levegő nagyon fontos, ezért mutatunk három trükköt és pár hozzájuk tartozó iránymutatást, amiket érdemes betartanod.
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
2024.01.28. #tippektrükkök #lakberendezés
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
A nappali lakásunk központi helyisége. Itt találkozik a család. Itt nevetünk, játszunk, olvasunk, tévézünk, és itt gyűlik össze mindenki az ünnepek alkalmával is. Egy új nappali berendezésénél a vizuális és funkcionális szempontok egyaránt szerepet játszanak. A tökéletesen berendezett nappali biztosítja az otthonos, meleg, kellemes hangulatot, erre van szükségünk ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat otthonunkban.
Állati lakótársak: az otthoni háziállatok sokszínű világa
2024.01.20. #tippektrükkök
Állati lakótársak: az otthoni háziállatok sokszínű világa
„Szőrmentes lakásból eladó” – biztosan te is találkoztál már olyan hirdetéssel, ami mintegy erényt hirdeti, hogy az adott személynek nem volt háziállata. Érdekli ez a vevőket? Aki háziállatot tart, annak kevesebbet ér a bútora, szőnyege, lakása? Egy korábbi felmérés alapján a megkérdezettek fele tart(ott) állatot, sőt, családtagnak is tekintik őket. Egy kisállat miatt nem feltétlenül lesz koszosabb vagy büdösebb a lakás, mint egy olyan helyen, ahol csak emberek élnek. Nem csak a kutya vagy a macska csillapítja a magányt és alkalmas a felelősség megtanulásában, ebben a cikkben megmutatjuk, hogy milyen élőlényeket lehet tartani kis helyen.
A mindig rendezett lakás titkos művészete - hogyan tarthatod állandó rendben az otthonod?
2024.01.06. #lakberendezés #tippektrükkök
A mindig rendezett lakás titkos művészete - hogyan tarthatod állandó rendben az otthonod?
A magazinokban és a lakberendezési csoportokban sorra olyan otthonokat látni, amelyekről sugárzik a harmónia. Soha nincs egy asztalon felejtett tálca vagy papírzsebkendő, a gyerekjátékoknak nyoma sincs, és a ruhák is a szekrényben pihennek mind egy szálig. Az ilyen képek feltöltői általában megkapják, hogy múzeumban élnek, vagy biztosan nem kell főzniük. Tény, hogy olykor teljes szemléletváltást igényel, de nem lehetetlen rendezetté tenni egy otthont. Ebben a cikkben ehhez adunk néhány praktikát.