Milyen árnyékolót válasszak?

Hamarosan itt a nyár és élvezhetjük a napsütést, de a jótékony napsugarak mellett meggyűlhet a bajunk, ha túlságosan átmelegszik a lakásunk. Ezért igyekezzünk minél jobban megelőzni az otthonunk átmelegedését. Ha van klímánk az fél siker, de klímán kívül is van több megoldás, ilyen például az árnyékolás technika, a napvédelem, amivel jó arányokat érhetünk el. A következő cikkünkben számba vesszük a lehetőségeinket, milyen árnyékolók közül választhatunk a függönytől a zsalugáterig.


A tradicionális árnyékolók kiválóan alkalmasak régi és modern családi házak, társasházak, üzemépületek vagy irodák árnyékolására és védelmére.

Zsalugáter

Számomra az igazi romantikus, provence-i hangulat megteremtője, a levendula mellett, a zsalugáter. A zsalu a fa melegét sugározza felénk, többféle változatban beszerezhető. Vásárolhatunk belőle antik darabot kedvező áron, vagy újat melyből ma már széles választékban válogathatunk kedvünkre. Ha mozgatható lamellás zsalugátert választunk, szinte teljes sötétséget érhetünk el, vagy egészen kinyithatjuk őket, amellyel már egész világos lehet a szobánkban, és szellőztetéshez is ideális. Ebben a balatonboglári mediterrán stílusú házban, nagyon szép zsalugáterekkel védekeznek a napsugarak ellen.

Balatonboglári eladó családi ház


Reluxa

A reluxa korunk igényeit figyelembe véve, képes volt megújulni és korszerűbb típusokkal megjelenni a piacon. Kedvencem a fából készült kivitel, ami tökéletesen illeszkedik a nyílászáróhoz és kiváló fényzárással rendelkezik. Reluxát egy kétezer forinttól vásárolhatunk.

Roló

Megkülönböztethetünk kézimozgatású és elemes rolót, amit kapcsoló segítségével irányíthatunk. Színválasztékban széles skálán mozog a beszerezhetősége, a könnyű használat mellett a másik előnye, hogy nem foglal helyet sem a belső, sem külső térben.

Redőny

A redőny talán az egyik legelterjedtebb és legstrapabíróbb árnyékoló. Nyáron óv a napfénytől, télen tartja otthonunk melegét. Anyagát tekintve készülhet műanyagból, melynek ára kedvezőbb, illetve alumíniumból, ami időtállóbb változat, viszont árban is magasabb értéket képvisel. Ez a Remeteszőlősön elhelyezkedő családi ház, remek példája hogyan lehet a legmodernebb árnyékolókat felhasználni.  A motoros redőny és reluxa előnye, hogy követi a nap állását és ennek megfelelően árnyékol.

Remeteszőlősi eladó családi ház


Függöny

A függöny a legsokoldalúbban használható árnyékoló, esztétikában verhetetlen, számtalan variációja létezik, teljesen az igényeinknek megfelelően kombinálhatjuk. A textíliák kiválasztásánál törekedjünk az otthonunkhoz harmonizáló változatot megtalálni.

 

Hozzászólások