Környezettudatosság az otthonodban

A környezetszennyezés globális probléma a Földön, sűrgős változásokra van szükség. Nem is gondolnánk, hogy apró szokásokat megváltoztatva mekkora lépéseket tehetünk a környezet tudatos életmód felé. Az energia fogyasztás visszaszorításával kezdve, a tudatos vásárláson át, egyéni célokat kitűzve magunk elé haladhatunk a környezetvédelem útján.


Fontos, hogy következetesen és megfontoltan vásároljunk, felesleges tárgyakat ne vegyünk, ha vásárolnunk, törekedjünk, hogy természetes anyagokból készüljenek az eszközeink és kerüljük az eldobható termékeket. Emellett otthonunk kialakításával, és az energiafogyasztás visszaszorításával is sokat tehetünk ezért, használhatunk például megújuló energiaforrásokat.

Intelligens ház

Az okos otthon is kiváló megoldás arra, ha környezettudatosan akarod házadat vagy lakásodat megépíteni, berendezni. Az okos ház fogalma egy automata, tanítható rendszert jelent, ami szabályozza házadat, irodádat, üzletedet. Ez a rendszer képes érzékelni mindent, ami nálad történt és ennek megfelelően reagál rá. Az intelligens ház megtanítható arra, hogy környezettudatosan viselkedjen. Sokan elfelejtik lekapcsolni a szobában a villanyt, a televíziót vagy akár a rádiót, amikor elhagyják a helységet. Az okos otthon jelenlét érzékelői észlelik, ha elhagyod a szobát és be lehet programozni, hogy egy ilyen esetben minden elektromos rendszert állítsanak le. Ebben a budakalászi eladó okosházban hőszivattyús fűtés és melegvízelőállítás, energiatakarékos fan-coilos klíma gondoskodik az energia ellátásról.

Eladó okos otthon Budakalászon

Geotermikus fűtés

A geotermikus hőszivattyú működése a földből nyert hőenergia hasznosításán alapul. Ezt a hőt talajszondák segítségével nyeri ki a földből, majd továbbítja a rendszerbe, ahol melegvíz előállításához vagy fűtési célra lehet hasznosítani. A talajszondás hőszivattyú rendszer környezetbarát, hosszú távon költséghatékony megoldást kínál az energiafelhasználásban. Kiépítése már nem elérhetetlen áron mozog. Balatonfüred központjában kínálják ezt a geotermikus fűtéssel kiépített újépítésű luxus házat.

Geotermikus luxus családi ház Balatonfüreden

Fan Coil rendszer

Azokban az otthonokban, ahol a fűtést és a hűtést is szeretnénk megoldani érdemes a Fan Coil gépészeti megoldást választani. A Fan Coil tulajdonképpen egy konvektor: egy sűrűn bordázott hőcserélő, amelyen a csendes járású ventilátor átkeringteti a helyiség levegőjét. A hőcserélő csövekre erősített apró bordák sokasága által többszörösére növekszik a hőleadó felület a hagyományos radiátorhoz képest. A nagy hőcserélő felület és a ventilátoros levegőkeringtetésnek köszönhetően a berendezés hűtésre is alkalmas, amennyiben hideg vizet áramoltatunk keresztül rajta. Praktikus és energiatakarékos megoldás.

Összességében a legfontosabb az, hogy a saját ökológiai lábnyomod csökkentsd, gyűjtsd a hulladékot szelektíven, ne folyasd a vizet, ne pazarold az áramot, komposztálj, vásárolj tudatosan és minél kevesebb hulladékot termelj.


Hozzászólások