Hogyan hirdess jól ingatlant?

Ha gyorsan és megfelelő áron szeretnénk ingatlant eladni, akkor egy jól megírt hirdetés és hozzá az ingatlant reálisan bemutató képek nagyon fontosak. Mai cikkünkben hoztunk pár tippet, hogy mivel tehető érdekessé és informatívvá a szöveg és mi kell ahhoz, hogy a képek felkeltsék az érdeklődők figyelmét.


Mitől jó az ingatlanhirdetés szövege?

Pár pontban összeszedtük, hogy mire érdemes figyelni, amikor megírjuk a szabadszöveges részt:

  • Érdemes pár sort írni arról, hogy milyen munkálatokat végeztek az elmúlt időszakban az ingatlanon.

  • Írjunk le olyan extrákat, amik a képek alapján nem egyértelműek: lokáció előnyei, a közlekedési lehetőségek, akár szabadidős lehetőségek a közelben.

  • Kerüljük a fellengzős kifejezéseket, a jelzők halmozását, ezek elterelik az érdeklődők figyelmét a lényegi információkról.

  • Soha ne állítsunk valótlan dolgokat a hirdetés szövegében, ezek egy személyes megtekintés alkalmával úgyis kiderülnek.

A szöveghez kapcsolódóan érdemes megjegyezni, hogy használjuk ki minél jobban az ingatlanhirdetési portál lehetőségeit: sokszor látni, hogy a hirdetési felületen megadható adatmezők szinte üresek, csak néhány van kitöltve és inkább a szabadszöveges részbe írnak mindent. Ez több szempontból sem szerencsés, például ha az érdeklődők szűkített keresési listában böngésznek és mi nem töltöttük ki a releváns mezőket, akkor nem fog megjelenni a listában a hirdetésünk. A másik ok, amiért nem ez a legjobb döntés, hogy így jó eséllyel túl hosszú lesz a leírásunk, ami nem igazán átlátható.

Milyen a jó fotó egy ingatlanhirdetésben?

Az első, amit mindenki megnéz egy ingatlanhirdetésben, azok a fényképek. Sőt, ha ügyesen választunk főképet, azzal is növelhetjük esélyeinket a több ezernyi hirdetés között, hiszen a keresők azzal a képpel találkoznak először a listában.

Amit még érdemes tudni a képekről:

  • Fotózzunk világosban, lehetőleg természetesen fénynél és abban a napszakban, amikor a legnaposabb az adott helyiség, annál nincs jobb.

  • Ha a képek készítésekor is lakott az ingatlan, az nem probléma, de nagyon fontos, hogy minél nagyobb rend legyen és ne tarkítsák zavarbaejtő részletek a képeket: sem a ruhaszárító állvány, sem az ebédkészítésből maradt mosatlan nem teszi vonzóbbá a hirdetett ingatlant. Legyen rend és tisztaság, mintha fontos vendéget várnánk.

  • Nincs szükség általában 20-30 képre, hacsak nem olyan nagy az ingatlan, de ha a fontosabb helyiségekről több kép is készül, az hasznos. A nappali és a konyha például mindenkinek fontos, ezekről különböző szemszögből is tehetünk fel képeket, az érdeklődőknek könnyebb elképzelni.

  • Legyen alaprajz a képek között, még ha nem is profi, de segít az érdeklődőnek jobban elképzelni a lakást/házat.

A tippek után nézzünk meg egy hirdetést, ahol a fenti jótanácsokat betartva érdekes és hasznos információkkal teli hirdetést tettek fel.

 

Eladó lakás Debrecenben

Eladó csodás lakás Debrecenben

A képek alapján egyértelmű, hogy a meghirdetett lakásban jelenleg is laknak, de a képek mégis rendezettséget mutatnak, nem tereli el a figyelmünket semmi. A szöveges leírás szépen tagolt, könnyen megtaláljuk a számunkra érdekes adatokat.

Hozzászólások