2021.10.22. #ingatlantörténelem

Gyönyörű elhagyatott kastélyok Magyarországon

Gyönyörű elhagyatott kastélyok Magyarországon

Magyarországon megannyi eladó kastély és villa található, viszont nagy számuk mára már elhanyagolt, romos állapotúvá vált. Sajnos nem sokan akarnak olyan ingatlant vásárolni amellyel nagyon sokat kell még a megvétele után is foglalkozni, így ezek a műemlék jellegű különlegességek lassan teljesen feledésbe merülnek.


Ezeket a kuriózumnak számító épületeket a régi időkben a nemesi származású, tehetősebb urak és hölgyek építetették szerte Magyarországon, ezen épületek egy része ma már csak letűnt idők maradványaiként áll fenn. A legtöbb kastély viharvert kinézete kihasználatlanságából fakad, mint például a lepergő festékrétegek vagy a betört ablakok.

Nem egyszerű, viszont nem is lehetetlen ezeket a csodálatos ingatlanokat rendbehozni. Emellett érdemes is, hiszen megannyi lehetőség rejlik bennük. Jó befektetési lehetőség is lehet egy ilyen villa vagy kastély, ugyanis hatalmas alapterületűek és legtöbbször hatalmas telek párosul hozzájuk, kiváló elhelyezkedéssel bírnak.

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk néhány eladó, mára már feledésbe merült de még most is lenyűgöző építészeti csodát. Tekintsük is meg őket:

Kastély Nagymaroson

Kastély Nagymaroson

Ez a kastély a Dunakanyarban található, azon belül is a Duna bal partján, Nagymaroson. Innen a fővárosba akár hajóval is eljuthatunk, emellett a dunapart pár perc sétára található. Az épület 8000 m2 örökzöld növényekkel parkosított mészkővel támfalazott területen fekszik. Felépítését tekintve a hegyoldalba ékelődik bele és a felépítmény felsőbb szintjeiről illetve a kertből örök panoráma nyílik a Dunakanyarra és Visegrádra. Az 1860-as években épült, Dr. Willibald Ludwig tulajdona volt, aki pezsgőgyárként működtette (Préda Pezsgő). 1950-60-as években üdülő épületté alakították át, mely a rendszerváltásig üzemelt. 1996-ban egy családi vállalkozás megvásárolta azzal a szándékkal, hogy luxus nyugdíjas otthont hozzon létre. Ezen terv máig érvényes építési engedéllyel rendelkezik.

Reviczky-kastély

Reviczky-kastély

Nyírmártonfalván található a Reviczky-kastélyt és tanya, amelyet most eladásra kínálnak. A kastély egy 3,6 hektáros telek közepén helyezkedik el.  A település egyik birtokosa a Reviczky család volt. Kis domb tetején áll a klasszicista kastély, amelyet gróf Reviczky József építtetett az 1800-as évek közepén. Feltehetően vadászkastélyként volt használva, ezt az állítást erősíti  a környező erdőség is, amely a mai napig kiváló vadászterület. Az egységes stílusú, kvalitásos épület három boltíves, timpanonos homlokzatával közeli rokonságot mutat Debrecen korabeli középületeivel. Középfolyosós elrendezésű, a tágas bejárati előtér mögött az egykori Vadászterem nyílik. A hosszú épület két végét kissé kiugró oldalrizalitok zárják.

Hoyos-kastély

Hoyos-kastély

A Hoyos Kastély a Lad nevű község Önkormányzati belterületén helyezkedik el egy közel 6 hektáros arborétum közepén. (A Lad község Somogy megye déli részén fekszik, domborzati viszonyok szerint közvetlenül kapcsolódik a Zselici tájegységhez.) A Hoyos kastély 1905 és 1910 között épült meg, Möller István (a Bécsi és a Budapesti Műszaki egyetem tanára ) tervei alapján. A kastély 2 fő épületből áll: nagy-kastély és kis-kastély, mely egy fedett átjáróval szervesen kapcsolódik egymáshoz, külön helyrajzi számokon nyilvántartva.

Bíró-kastély

Bíró-kastély

Eladó Örményesen, Szolnoktól 40 km-re ez a gyönyörű kastély. Az ingatlan az utolsó magyar polihisztor, Dr. Bíró Zoltán földbirtokos, író és grafikus szülőháza és egykori otthona volt. Az eredetileg egy szintes fő szárnyra az 1920-as években húztak egy emeletet. Az így nyerte el a mai formáját. Az eredetileg szecessziós stílusjegyeket viselő vidéki kastély az idők során alakult át az Alföld egyik legszebb historizáló, neobarokk forma elemeket mutató kis kastélyává, ami ma is Örményes büszkesége.

Különlegesség a fővárosban

Különlegesség a fővárosban

Budapest X. kerületben eladó ez a csendes, nyugodt környezetben megbúvó villa. A klasszicista stílusban épült ingatlan, a kert közepén található. A kapukon belépve, egy évszázados platánokkal, tölgyekkel gazdagon benőtt, még viszonylag elhanyagolt állapotában is lélegzetelállítóan szép kertben találjuk magunkat.Az épületben faborítású előtér, majd faragott tölgyfa korlátokkal szegélyezett lépcsőház található.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 161 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Rejtett gyöngyszem Budapest szívében: fedezd fel a Tisztviselőtelepet!
2024.04.24. #eladólakás #ingatlantörténelem
Rejtett gyöngyszem Budapest szívében: fedezd fel a Tisztviselőtelepet!
A főváros VIII. kerületét, a Palotanegyedet, a Magdolna-negyedet és a Tisztviselőtelepet más-más ingatlankínálat jellemzi. Megnéztük az utóbbi területet, amelyet 140 éve álmodtak meg maguknak kis pénzű tisztviselők.
3 millió alatti ingatlanok a Dunántúlon
2024.04.17. #eladóház #ingatlantörténelem
3 millió alatti ingatlanok a Dunántúlon
Milyen esélyeid vannak, ha 3 millió forintod van, és ingatlant szeretnél vásárolni? Mutatunk néhány ingatlant a Dunántúlon, amik kész aranybányává fejlődhetnek egy türelmes és tettre kész tulajdonos kezei alatt. Jól sejted, ha úgy gondolod, hogy ezekre az ingatlanokra ráfér egy alapos felújítás. De pont ez a dolog szépsége: meglátni valamiben a lehetőséget, ami mellett mindenki más elmegy.
A legkülönlegesebb ingatlanok pompás környezetben, és eladó lett egy felszentelt templom
2024.04.17. #eladóház #ingatlantörténelem
A legkülönlegesebb ingatlanok pompás környezetben, és eladó lett egy felszentelt templom
A heti válogatásunkban hétről hétre hozzuk az újabb izgalmas ingatlanokat. A héten bekerült egy úszóház és egy felszentelt magántemplom is.
A lakótelep, ahol senki nem kényszerből lakik
2024.04.14. #eladólakás #ingatlantörténelem
A lakótelep, ahol senki nem kényszerből lakik
Békéscsaba legnagyobb lakótelepének, a Lencsésinek szerencsésen alakult a sorsa, hiszen eleve olyan korszakban épült, amikor már azon kívül is merültek fel szempontok a tervezésnél, hogy legyen négy fala és teteje, így jutott hely a kényelemnek és a mentális egészségnek is. Most a József Attila lakótelepet járjuk körbe ebben a cikkben.
Elherdált örökségünk, amik magánszemélyek megmentésére várnak
2024.04.06. #eladóház #ingatlantörténelem
Elherdált örökségünk, amik magánszemélyek megmentésére várnak
Több száz éves épületek tucatjai hevernek parlagon szerte az országban, amiket az idő, vagy valakik egyaránt kikezdtek, és erős fantázia szükséges ahhoz, milyen lehetett a volt - többnyire nemesi - lakóinak. Kúriák, kastélyok, amiket királyok, főnemesek adományoztak tovább a lojalitásért cserébe. Ezek a jobb sorsra érdemes építmények a gyökereinkre, a történelmünkre emlékeztetnek mindannyiunkat. Örökbefogadható kastélyokat mutatunk.
11 szobás ingatlan eladó Dombóváron - Befektetésre tökéletes
2024.04.03. #eladóház #ingatlantörténelem
11 szobás ingatlan eladó Dombóváron - Befektetésre tökéletes
Lehetőségek végtelen sora nyílik meg ezzel a 11 szobával. A képzeletnek csak szigorú cash flow szabhat határt. Mindenesetre, ha az a terv, hogy befektetsz egy ingatlanba, akkor tudunk mutatni hozzá egy nagyszerű helyszínt, egy kiváló adottságokkal rendelkező ingatlannal. Sőt arra is adunk ötleteket, hogy mi mindent alakíthatsz ki belőle.
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
2024.03.31. #dekor #ingatlantörténelem
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
Dósa Róbert nem csupán művész, hanem igazi kísérletező is. Alkotásaihoz a látást, a tapintást, sőt, akár a szaglást és az ízlelést is beveti. Művészete határokat feszeget, és szó szerint új utakat nyit a magyar otthonoktól a New York-i galériáig. Képei annyira nem sorolhatók be a hagyományos művészeti kategóriákba, hogy még a megnevezésüket is most találják ki. Interjú.
Összefognak az írók a magyar irodalom egyik legismertebb házának megmentéséért?
2024.03.27. #ingatlantörténelem #eladóház
Összefognak az írók a magyar irodalom egyik legismertebb házának megmentéséért?
Eladóvá vált az Esterházy Péter könyveiből is ismert csodálatos családi villa a III. kerületben. Dragomán György író számolt be erről a Facebookon, ahol a kommentek között összefogás indult, hogy megmentsék. Ebben a cikkben bemutatjuk a Rómaifürdőn található ingatlant.
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?