Egyedi Makovecz stílusú házak a kínálatban

Makovecz Imre a magyar organikus építészet megteremtője. Munkássága során közel ötszáz épületet tervezett, amelynek hozzávetőlegesen a fele épült meg. Nem kérdés, hogy Makovecz Imre tevékenysége messze túlmutat az építészet keretein, lehetőségein. Az általa tervezett épületekre kifejezetten jellemzőek a hagyományőrző organikus építészeti stílus jegyei. Ilyen a makói Hagymaház és a Hagymatikum fürdő, a százhalombattai templom vagy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem központi épülete, a Stephaneum.


Szívesen használta a hagyományos alapanyagokat, így a fát nem díszítőként, hanem a szerkezetként használta. Elképzelése szerint az épület kinézetét tekintve, olyannak kell lennie mintha az alja földből nőtt volna ki és a teteje pedig az égből ereszkedett volna alá. Az épületeinek illeszkednie kellett a természetbe, ez volt a fő irányvonal.

Válogatásunk célkeresztjében a Makovecz Imre nevéhez, valamilyen módon köthető ingatlanok kerültek be. A Startlak kínálatában jelenleg 77 ingatlan szerepel Makovecz nevével fémjelezve.

Ez a fővárosi Remetehegyi ingatlan igazi különlegesség, melynek lenyűgöző egyedi hangulata van. A Szent István Bazilikára tájolt házban a közepére épített 16m belmagasságú kandalló van a középpontban, eköré épül az egész hagymára emlékeztető szerkezet, mely meseszerű világba kalauzolja a látogatót.

Remetehegyi eladó családi ház Makovecz stílusban

Budapest XII. kerületében, Orbánhegy egyik legkedveltebb utcájában eladó ez a Makovecz-villa. Az ingatlan természetes anyagokból épült, gerendák, faszerkezetek, tágas terek jellemzik. Az egyedi megjelenésű villában 6 m belmagasságú fával burkolt toronyszoba magasodik az épület felé.

Eladó Makovecz-villa Budapest XII. kerületben

A Dunakanyar egyik legszebb településén, Zebegényben kínálnak eladásra egy 116 nm-es különleges házat, melyet Makovecz Imre tervezett. A 4 szobás ingatlan talán látott már szebb napokat. De gondos kezek még csodálatos otthonná varázsolhatják.

Felújítandó villa Zebegényben

Egy igazi Makovecz kuriózumra bukkantunk a Startlakon, a házat 30 évvel ezelőtt az építész a családja számára újította fel. A ház előtt egy tágas, jellegzetes fa oszlopos előtető adja meg a hangulatot, harmóniában a természettel.

Makovecz kuriózum eladó

Solymáron kínálják eladásra ezt az impozáns családi házat. Az épület Koós Károly épületének tervei alapján épült a Makovecz Tervezőiroda tervei szerint. A házat részlet gazdag kidolgozás, természetes anyagos használata és tágas terek jellemzik. Az ingatlan különlegessége még, hogy állítólag a legendás Kalotaszegi Varjúvár másolataként építették.

 

Eladó családi ház Solymáron

Hozzászólások