Csempésszünk ünnepi hangulatot az otthonunkba

Az ünnepvárás meghatározó élmény minden család számára. A ragyogó fehér tél, a ropogó hó, a szánkózás jut eszébe mindenkinek a téli évszakról. Otthonunkban az ünnepi hangulatról a lakásdekorációk gondoskodnak, az ajtón lévő kopogtató, ami köszönti a vendéget, a meghatározó karácsonyi illatok, a színes fények. A karácsony fő színvilága a zöld és a piros, ezek mellé minden évben érkezik még néhány trend, amik idén a szürke és a mélybarna árnyalatai. A 2019-es karácsonyi divatot a retró jellegű, már már giccsesnek is nevezhető formák határozzák meg, visszatér a diótörő figura és a díszített üveggömbök.


Adventi kalendárium

December elején készülődve adventre, a karácsonyra és az ünnepsorozatra remek hangolódás az adventi kalendárium elkészítése vagy felhasználása. Készen vásárolhatunk az üzletekben, de ha személyesebbre szeretnénk szabni akkor saját kezűleg is készíthetünk, melybe az általunk beszerzett apró ajándékokat elrejthetjük.

Adventi kalendárium


Fényes csillogás

A fények játéka és az arany csillogása már magában ünnepi hangulatot varázsol egy lakásba. Ennél az ingatlannál az arany fal és a szürke színű kanapé dominál. A szürke és az arany kombinációja üdítő színfoltja az idei trendnek.

Budapest 6. kerületi csinos lakás eladó


Kandalló

Mi sem határozhatná meg legjobban az ünnepi hangulatot a kandallóban ropogó tűznél. A kandalló köré gyűlve meghitt ünneplés következhet.

Eladó kandallós téglalakás


Karácsonyi asztal

Amikor összegyűlik a család apraja nagyja, az egyik legfontosabb helyszín az étkező. Az ünneplőbe öltöztetett asztal körül, együtt lehet mindenki. Választanunk kell stílust és színt: lehet a teríték hagyományos, rusztikus, romantikus, letisztult-minimál, skandináv, vagy csillogó. Elegáns lesz a dekoráció, ha egymással harmonizáló árnyalatokat választunk, kombináljuk a meleg és a hideg színeket egyaránt.

Karácsonyi asztal dekoráció

Természetes dekoráció

Az otthonunk díszítéséhez használhatunk természetes alapanyagokat, úgy, mint a tobozt, fagyöngy termést, mandarint, szegfűszeget.

Ehető díszek

Már az előkészületeknél felmerül a kérdés, mivel is díszítsük és tegyük személyesebbé a karácsonyfánkat. Erre tökéletes választás a mézes sütemény. Mézes készítésénél játszhatunk a formákkal, a díszítéssel, teljesen egyénre szabhatjuk. A gyerekek is szeretik kivenni a részüket a feladatból, ezért nyugodtan bevonhatjuk őket a készítésbe.

Ehető díszek

 

Hozzászólások