2021.09.03. #tippektrükkök #felújítás

7 érv a padlás szigetelés mellett

7 érv a padlás szigetelés mellett

Gondolkozott már azon, hogy milyen előnyökkel jár a padlás szigetelése? Összeszedtünk nyolc érvet, amivel bárkit meggyőzünk arról, hogy csak nyerhetünk azzal, ha szakszerűen szigeteljük a padlásunkat!


Padlás

Kép forrása: Unsplash

1. Először is nő a komfortérzetünk!

Ami talán legelőször eszünkbe jut a padlásszigetelésről, hogy egyszeriben jobb lesz a hőszigetelése a házunknak, és a pozitív változást már az első hidegebb (vagy forró) napokon érzékelhetjük. Különösen fontos a stabil, kiszámítható belső hőmérséklet az egyre szélsőségesebb időjárási körülmények közepette.

A nagy nyári hőségek és hirtelen lehülések ellen védekeznünk kell, kiváltképp akkor, ha kisebb gyerekek vagy idősek is élnek az otthonunkban. A padlásszigeteléssel kevésbé fog lehűlni télen az otthonunk, nyáron pedig nem kínoz meg minket annyira a kánikula. Egy jól elkészített szigeteléssel akár a légkondícionáló beszerelését is megspórolhatjuk magunknak!

2. Ez az egyik legjobb ár-érték arányú szigetelés!

A homlokzati szigetelés elég időigényes munkafolyamat, természetesen fontos összetevője a ház energetikai működésének. Viszont a padlástér szigetelése jelentősen könnyebb munka, ráadásul bármilyen időjárási körülmények között elvégezhető. A hagyományos üveggyapot mellett az új generációs fújható üveggyapottal is kivitelezhetjük a padlás szigetelést. Ez az anyag megőrizte a hagyományos üveggyapot pozitív tulajdonságait (nem ég, kiváló a páraáteresztő képessége), viszont van néhány tulajdonsága, amiben még jobb mint az elődje:

  • nem szúr (aki próbált hagyományos üveggyapottal dolgozni, az tudja, hogy ez mekkora előny);

  • fehér, teljesen kötőanyag mentes, nem tartalmaz semmilyen hozzáadott kemikáliát;

  • nem tartalmaz formaldehidet, sem más káros anyagot

  • tiszta ásványgyapot, több mint 60%-a újrahasznosított üvegből készül;

  • résmentes szigetelést nyújt;

  • Eurofins beltéri levegő komfort tanúsítvánnyal rendelkezik, azaz a termék jelentősen hozzájárul a beltéri légminőség javításához a rendkívül alacsony károsanyag-kibocsátással;

  • használata során nem keletkezik hulladék, nyesedék.

Ráadásul most az Otthonfelújítási támogatás segítségével még gazdaságosabbá válik a padlás szigetelése!

3. Érezhetően csökken a rezsiköltség!

Sokan felteszik a kérdést, hogy mennyit lehet spórolni a megfelelő szigeteléssel? A válasz egyszerű: sokat! Ha megvizsgálunk egy házat energetikai szempontból, akkor láthatjuk, hogy a padláson akár 25% hőenergia is eltávozhat. Vagyis a szakszerű padlásszigeteléssel jelentősen kevesebb fűtési díjat fogunk kifizetni. És ha ehhez még hozzávesszük azt az energiamennyiséget, ami  a homlokzaton, nyílászárókon, vagy az aljzaton keresztül illan el a házunkból, láthatjuk, hogy jelentős hőenergiát tudunk megspórolni, ha rendesen megcsináljuk a szigetelést. A padlásszigetelés (és a homlokzati, aljzatszigetelés) mellett természetesen az is nagyon fontos, hogy korszerű nyílászárókkal legyen felszerelve a ház. Úgy szoktak számolni, hogy egy szigetelés 3-4 év alatt behozza az árát.

4. Csökken az épület károsanyag kibocsátása

Ma már elkerülhetetlen, hogy az ember a saját személyes hatáskörében is gondoskodjon arról, hogy minél kevesebb káros anyagot bocsásson ki a háztartása. Minél jobb a szigetelés, annál kevesebb hőenergiát kell ahhoz használnunk, hogy komfortos legyen a lakásunk. Ezzel együtt jelentősen csökken az épületből távozó káros anyagok mennyisége. Vagyis miközben kevesebb pénzt kell költenünk a rezsire, kevesebb CO2 távozik a házunkból a légtérbe.

5. Nő az ingatlan értéke!

És ami nagyon fontos! Minél jobb a szigetelés és a házunk energetikai egyensúlya, annál jobb lehet a besorolás. Ha használt házat újítunk fel, ezt a szempontot is mindenképp érdemes figyelembe venni, hiszen a szigeteléssel emelkedik a házunk értéke! Régebben hazánkban csak elvétve találtunk rendesen szigetelt házakat. Szerencsére ma már Magyarországon is javuló tendenciát mutat ez a folyamat, egyre többen szigetelik a házukat. Ez a befektetés pedig nem csak a rezsiköltségen mutatkozik meg! Az eladás során akár a szigetelésbe befektetett összeg háromszorosát is visszanyerhetjük.

6. Javulhat a ház energetikai besorolása!

A szigeteléssel nemcsak az ingatlan értéke nő, de magasabb energetikai besorolásba is kerülhet a házunk. Ez a használt ingatlan értékesítése során kifejezetten előnyös helyzetbe hoz minket.

Akik új házat építenek, fontos tudniuk, hogy azoknak az épületeknek, amelyek 2022 június 30.-a után szereznek használatbavételi engedélyt, kötelezően teljesíteniük kell a közel nulla energiaigényű épületek energiahatékonysági előírásait! (A korábbi szabály a 2021. január 1. után épített házakra vonatkozott, azonban a 2021. március 13-án hatályba lépő szabálymódosítának köszönhetően másfél év haladékot kaptak az új építésű házak, ez azt jelenti, hogy 2022. június 30.-a után kell teljesíteni az új előírásokat!) Minden újépítésű háznak el kell érnie legalább a BB energiaosztályt. Ettől természetesen magasabb beosztást is elérhetünk: AA, AA+, AA++.

7. Rendezettebbé válik a padlás!

Magyarországon még mindig nagy divat a padlásra halmozni a kacatokat, építő anyagot: “Jó lesz még valamire!” felkiáltással. Sok holmi ott várja be a végítéletet vagy az ingatlan eladását. Viszont a szigetelés előtt úgyis ki kell pakolni a tárolt holmi nagy részét.

A padlásszigetelés előtt alaposan kiszanhálhatjuk a padlást, megszabadulhatunk rengeteg olyan tárgytól, amiről már akár meg is feledkeztünk. Felszabadító érzés egy olyan padlásra felmenni, ahonnan eltűntek ezek a holmik. Ha továbbra is szeretnénk, hogy a padlás szigetelt felülete járható legyen, kérjünk olyan szigetelési módot, amire rá lehet lépni, vagy építtessünk szervízutat a padláson.

Összegezve a padlásszigetelés előnyeit, az otthonunk komfortosabbá, környezettudatosabbá válik, rengeteget spórolhatunk a rezsiköltségen és még az ingatlan értékét is jelentősen megnövelhetjük ezzel a befektetéssel. Érdemes belevágni a padlás szigetelésébe, hiszen jóval kisebb munka, mint a homlokzat szigetelése, ráadásul rossz időben is elvégezhető.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 161 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
2024.04.21. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
A következőkben abban nyújtunk segítséget, hogyan rakj össze egy ingatlanhirdetést, hogy az elérje a célját és meggyőző legyen a potenciális érdeklődőidnek. Tarts velünk!
Kelet-Magyarországon segíthet a legjobban az új állami felújítási program
2024.04.09. #finanszírozás #felújítás
Kelet-Magyarországon segíthet a legjobban az új állami felújítási program
Újabb felújítást segítő állami támogatást jelentett be a kormány. Azok kaphatnak a 108 milliárd forintot elérő keretösszegből, akik 1990 előtt épült, gázfűtésű családi házuk energetikai korszerűsítését határozzák el. Az otpotthon.hu adatai szerint jelenleg az összes eladó családi ház harmadát érintheti a pályázat.
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
2024.04.06. #tippektrükkök #fenntarthatóság
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
Az utóbbi időben trendi zöldnek lenni. Menő, ha valaki akár csak apróságokkal igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát. A közlekedési mód megváltoztatásán, a szelektív hulladékgyűjtésen kívül is tudsz tenni azért, hogy unokáid még élvezni tudják ennek a gyönyörű bolygónak a kincseit. Például azzal, hogy a környezetre - és az egészségedre - rendkívül ártalmas tisztítószereket zöldre cseréled. Sokan úgy gondolják, hogy ezek pont a természetességük miatt kevésbé hatékonyak, így ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mennyire (nem) jogos ez a fenntartás.
Találtunk végre egy jó asztalost, de bútor helyett valami mást készítettünk vele
2024.03.25. #építkezés #felújítás
Találtunk végre egy jó asztalost, de bútor helyett valami mást készítettünk vele
Örök dilemma, hogy megéri-e asztalossal készíttetni a bútort vagy válaszunk valamelyik nagy bútoráruház kínálatából. Kapóra jött, hogy a közösségi médiában is felbukkant Gyeskó Tamás és az oldala, a Végre egy jó Asztalos. Tamás először lemondott az asztalos karrierről, majd némi kerülő után visszahúzta a szíve az alkotáshoz. Saját vállalkozásba kezdett, aminek a keretén belül kiélheti a kreativitását. Interjú.
Kiderült, hogy a villanyszerelő egy nő! Kiket bátorít a Nők az Építőiparban Egyesület?
2024.03.15. #felújítás #barkácsolás
Kiderült, hogy a villanyszerelő egy nő! Kiket bátorít a Nők az Építőiparban Egyesület?
Téged mennyire érne áramütésként, ha kiderülne, hogy a villanyszerelő nő? Szél Felícia már megszokta, hogy az emberek első reakciója általában a döbbenet, de már régen nem foglalkoztatja, megtanulta kezelni. Számára a villanyszerelés egy küldetés, amibe alázattal, elköteleződéssel és szenvedéllyel vágott bele. Felícia arról mesélt az OTP Otthon Magazin olvasóinak, hogy milyen tapasztalatai vannak nőként egy tipikusan férfias szakmában, illetve milyen fejlődéseket tapasztal az energiahatékonyság terén.
Milyen előnyökkel jár egy felújítandó ingatlan megvásárlása? - A legfontosabb szempontok
2024.03.10. #felújítás #ingatlanárak
Milyen előnyökkel jár egy felújítandó ingatlan megvásárlása? - A legfontosabb szempontok
Érdemes-e egy felújítandó ingatlanba fektetni? Az ingatlanvásárlások csak kevesebb, mint felében kötnek üzletet felújításra szoruló lakásra vagy házra, ami óvatosságot jelez, noha könnyen találni olyan ingatlant ebben a kategóriában is, amivel jobban járhatna egy vevő, mintha jó állapotú ingatlant választ.
Ezeket érdemes átgondolnod, ha gyerekekkel költözöl
2024.03.09. #tippektrükkök
Ezeket érdemes átgondolnod, ha gyerekekkel költözöl
Amennyiben éppen költözésen töröd a fejed, és fontos számodra a gyermeked jövője is, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod a következő cikket!
Hozd otthonod is tavaszi hangulatba - 3 egyszerű dekor ötlet
2024.03.02. #dekor #tippektrükkök
Hozd otthonod is tavaszi hangulatba - 3 egyszerű dekor ötlet
Nyakunkon a húsvét és a tavaszi szünet. Bár még vissza-visszakacsint a tél, ideje búcsút inteni neki. Nem baj, ha egy-egy napon még elkél a meleg téli kabát, öltöztesd otthonod tavaszváró oázissá. Így a lakásba belépve azonnal jobb kedved lesz és talán nem gyűr maga alá a tavaszi fáradtság sem. Mutatunk három nagyon egyszerű dekorációs ötletet, amivel feldobhatod otthonod.
Szinte minden letakaríthatsz ecetes tisztítóval – kivéve ezt a 6 dolgot!
2024.03.02. #lakberendezés #felújítás
Szinte minden letakaríthatsz ecetes tisztítóval – kivéve ezt a 6 dolgot!
Az ecet és az ecetes termékek is természetes tisztítószerek, és nagy segítséget nyújtanak a ház körül. Ha szeretnél leszámolni a vegyszerekkel, neked is érdemes ezekkel az árucikkekkel tisztaságot varázsolni az otthonodban. De nem mindenhol.