2022.08.02. #ingatlanbefektetés #ingatlanvásárlás

3 ok, hogy miért vásárolj felújítandó ingatlant

3 ok, hogy miért vásárolj felújítandó ingatlant

Az eladó ingatlanok háza táján bőven akadnak olyanok, amik nem csak használtak, de egy felújítás is rájuk fér. A Startlak. hu kínálatából most csak ilyen otthonokat válogattunk, de adunk néhány szempontot, hogy miért érdemes mégis belevágni (észszerű határokon belül) egy renoválandó ház vásárlásába.


Adott a telek

Ha eltökélt szándékod, hogy családi házba költözz vagy költöztesd a családot, először is szükséges egy megfelelő nagyságú telek. Az épület megtervezése, az összközművesítés, a kivitelezés - illetve a hozzáértő szakember felkutatása mind a tulajdonos vállát nyomja. Egy kész ház megvásárlásával azonban lényegesen lecsökkentheted az idegeskedés faktort. A telek nézegetésénél számos tulajdonságot figyelembe vehetsz, ami számodra meghatározó: mennyibe kerül, mekkora, van-e rajta fúrt kút, gyümölcsfák stb.

A kertet újragondolhatod, hogy szeretnél-e veteményest, fűszernövényeket, csupa pázsitot szeretnél látni magad körül vagy metlakival rakatnád körbe.

Ez itt a ház, ez itt a tó…

Van, aki csak a nehézséget látja abban, hogy egy olyan lakást vagy házat vásároljon, amiben előtte már laktak. Pedig nem is feltétlenül kell profi lakberendezőt hívni segítségül, hogy végül minden helyiség a te családod igényét szolgálja ki maximálisan. Ami lényeges, hogy az alapok rendben legyenek, mert anélkül hiába minden kedvezmény vagy hitel, egy pénznyelő lesz az ingatlan. Ez kertes leendő otthon esetén valóban az alapra vonatkozik, emiatt akár még statikus szakembert is vihetsz magaddal lakásnézőbe. Társasházi lakásoknál pedig kérdezz rá, hogy a vízvezeték illetve villanyvezeték hálózat és kiállások cseréje mikor történt. Az egyre növekvő energiaigény a háztartásokban akadályozhatja egyes gépek együttes használatát. Például amíg megy a mosógép, nem tudsz főzni.

Ezek után jöhet a belső elrendezés, színek, bútorok, funkciók összehangolása minden egyes helyiségben, hogy egy pihentető, békés atmoszféra vegyen körül, amikor hazaérsz a munkából. Kisebb alapterületű lakásoknál figyelj az optikailag előnyösebb árnyalatokra, felületekre, anyagokra, és bátran vedd át a japánoktól a többfunkciós bútorok használatát.

Állami támogatások kimaxolva

A használt ingatlanok vásárlásakor is felhasználható a legtöbb állami támogatás, mint amilyen a CSOK és az Otthonteremtési támogatás. Ezeket lehet kombinálni további hitelfelvétellel, aminek még mindig elég kedvező a konstrukciója a piacon, bár ezek jellemzően a már egy gyermekkel rendelkező családok, vagy gyermekvállalás előtt álló házaspárokat célozzák. Érdemes mindenképpen figyelni a lehetőségeket, mert a jelzáloghitel elengedését is lehet igényelni, ami egymillió forinttól 4, vagy akár még több tartozástól való megszabadulást jelenthet. Ezen kívül az önkormányzatok is meg szokták hirdetni a családi házak födém szerkezetének megújítására vonatkozó pályázatot, de ilyenformán napelemmel is lehet korszerűsíteni az ingatlant.

Saját igény szerint felújítható ingatlanok a Startlak.hu oldalon:

Korszerűsítésre váró lakás BudapestenCsinosításra váró lakás BudapestenFantáziadús lehetőségek a VárosligetnélFantáziadús lehetőség a VárosligetbenPécsen a kertet is újra tervezhetedPécsen a kertet is te tervezheted meg

Érdligeten könnyen modernizálható családi házDányban újításra váró Kádár kocka

További felújítandó ingatlanok az agglomerációban

45 millió alatti lakások és házak országszerte


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 161 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Élet 20 négyzetméter alatt - minilakások a hazai ingatlanpiacon
2024.04.12. #eladólakás #ingatlanbefektetés
Élet 20 négyzetméter alatt - minilakások a hazai ingatlanpiacon
Továbbra is könnyen lehet eladni a kis alapterületű, 10-20 négyzetméter közötti minilakásokat Magyarországon, írja közleményében a Duna House. Míg azonban Budapesten elsősorban befektetésként, addig vidéken az életvitelben adódó változás, a kisebb lakásba költözés igénye volt a vásárlások célja 2023-ban. De mi a helyzet 2024-ben?
A Velencei-tó már rég nem csak nyaralóhely - Sikerül-e a lakóházakat az idén eladni?
2024.04.03. #ingatlanvásárlás #vízpart
A Velencei-tó már rég nem csak nyaralóhely - Sikerül-e a lakóházakat az idén eladni?
Egyre többen élnek életvitelszerűen a Budapestről kevesebb, mint egy óra autóútra lévő tónál. A Velencei-tó ingatlankínálatát böngészve kiderül, mi a különbség a Balaton és Agárd között.
Az első negyedévben berobbant az ingatlanpiac Magyarországon
2024.04.02. #ingatlanvásárlás #ingatlanpiac
Az első negyedévben berobbant az ingatlanpiac Magyarországon
Márciusában 11 046 lakóingatlant sikerült értékesíteni a Duna House tranzakciószámbecslése szerint, ami ötven százalékkal jobb első negyedévet jelent, mint a tavalyi.
7 módszer az öngondoskodásra úgy, hogy ehhez még csak ki sem kell lépned a lakásból
2024.04.01. #ingatlanvásárlás #tippektrükkök
7 módszer az öngondoskodásra úgy, hogy ehhez még csak ki sem kell lépned a lakásból
Így szerezhetsz magadnak értékes énidőt a gyógyfürdőn, az edzőtermen és a szórakozóhelyen kívül.
A luxusingatlanpiacon hozhat átrendeződést a rákosrendezői ingatlanberuházás    
2024.03.28. #luxusingatlan #ingatlanbefektetés
A luxusingatlanpiacon hozhat átrendeződést a rákosrendezői ingatlanberuházás   
A kormány és az Egyesült Arab Emírségek megállapodása értelmében rendbe hozzák és teljesen felújítják a Rákosrendező pályaudvar környékét, ezáltal egy új városközpont jöhet létre a fővárosban, bevásárlóközpontokkal és lakóingatlanokkal. A beruházás jelentős hatással lehet nem csupán a XIV. kerület, hanem a közvetlenül vele határos szomszédos kerületek ingatlanpiacára is. Az otpotthon.hu adatai szerint jelenleg is sokan keresnek otthont maguknak ezekben a kerületekben.
Az ország legjobban kettészakított vármegyéjében egyszerre van jelen a luxus és a mélység
2024.03.08. #ingatlanvásárlás #ingatlanárak
Az ország legjobban kettészakított vármegyéjében egyszerre van jelen a luxus és a mélység
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak Magyarországon az otpotthon.hu adatai alapján. Az árcsökkenés átlagosan 10,5 százalékos volt ezeknél. Somogy vármegye ingatlanpiaca 9. a vármegyék rangsorában a 2023-ban feladott ingatlanhirdetések száma alapján, és itt minden harmadik meghirdetett ingatlan árát csökkentették. Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Somogyban?
Ezeket a falvakat megmentette a Falusi CSOK, van ahol 4 új lakó is elég volt
2024.03.07. #ingatlanvásárlás #csok
Ezeket a falvakat megmentette a Falusi CSOK, van ahol 4 új lakó is elég volt
Bár a lakáspiac egyértelműen lassult, a kistelepülések vonzereje növekedni tudott 2022-ben, így azok jellemzően eredményesebben álltak ellen a népességcsökkenésnek is. Az OTP Ingatlanpont szakértője szerint a Falusi CSOK még új lendületet is kaphat a támogatási rendszer ez év elejétől érvényes átalakítása nyomán.
Salgótarjánba költöznél? Mit tud ez a város, ami ezt a két szélsőséget kínálja?
2024.03.04. #eladóház #ingatlanvásárlás
Salgótarjánba költöznél? Mit tud ez a város, ami ezt a két szélsőséget kínálja?
Az ország egyik legszebb fekvésű városában, Nógrád központjában kifejezetten jó áron juthatsz otthonhoz.
Lakóparki lottózás Józsefvárosban – mindenki nyer?
2024.03.01. #újépítésű #ingatlanbefektetés
Lakóparki lottózás Józsefvárosban – mindenki nyer?
Az új lakások piaca az idén némi állami segítséget kapott a CSOK Plusz formájában. Hogy mire lehet elég ez a Józsefvárosban, azt ebben a cikkben néztük meg.